Med sådan en stor succes som Far til Fire har opnået, vil det være utænkeligt ikke at have fænomenet i vores sortiment. Far, Søs, Ole, Mie og Lille Per har for 70 år siden fanget alle vores hjerter. Vi har et stort udvalg af Far til Fire som merchandise, der er DVD’erne, legetøjet og en masse andet. Vores udvalg vil uden tvivl få dig i det nostalgiske hjørne og dine børn vil elske at få produkter med den berømte familie Far til Fire.

 

Den dejlige familie

Det er sket meget siden families skabelse i 1948. Far til Fire har især tager filmverden med storm. Det er blevet til hele 7 generationer af Far til Fire-galleriet med 19 film i alt. Men hvad der altid har bestået af det faste persongalleri med Far, Søs, Ole, Mie, Lille Per og ikke mindst elefanten Bodil. Det er også blevet til 19 romaner og 5 berømte sange, som vi stadig synger med på den dag i dag.

 

Men hvordan startede det hele? Det startede faktisk i et S-tog. Reklamemanden Olav Hast overhørte et par medpassagerer, som snakkede om en bekendt, som nu var blevet far til fire. Han kunne lide udtrykket og skrev det ned. Politikens daværende chefredaktør, Hakon Steffensen fik den idé, at bladet skulle starte en typisk dansk tegneserie, hvorefter han ringede til tegneren Kaj Engholm. Engholm kontaktede sin kreative idémænd, som han plejede at samarbejde med – heriblandt Olav Hast – og bad dem om nogle kreative ideer. Her tændte Hasts notat fra S-toget en gnist. Langsomt kom Far til Fire-familien i live. Og resten er nu i dag dansk kulturhistorie.

 

Hvad med Lille Pers elefant?

Det er egentlig et godt spørgsmål – hvordan kom Bodil Kjer til at være en del af familien? Olav Hast var på det tidspunkt en kæmpe fan af den daværende kendte skuespillerinde Bodil Kjer og ville gerne have hende indlagt med i tegneserien. Men hvordan? De fandt på at udstyre Per med en legetøjselefant, som så fik navnet Bodil Kjer. Faktisk har Bodil ikke en så fremtrædende rolle i tegneserien, men det kom den tik at have i Far til Fire-filmene. Dette skyldes, at ASA’s daværende direktør, Lau Lauritzen Jr., var en ivrig elefantsamler, som ønskede at få presset elefanten mere frem i filmene. Dette blev begyndelsen på den berømte elefant, Bodil Kjer.